Wednesday, 20 August 2014

Poster Oil Rig Competition

Wednesday, August 20, 2014 0
Assalamualaikum
and hye hye hye

now, baru dapat siapkan lagi satu poster
salah satu competition dalam Oil and Gas Symposium 2014
iaitu Oil Rig Competition

ni hasil karya selama 4 jam
huhu

Poster

Bunting 

maybe ada kekurangan dari segi background
tak nampak manipulation sangat
apa2 pun, aku puas hati dah
hihi

okay uollss
gua chaow dulu ok
bye2

***************************

Friday, 15 August 2014

Rindukan Dia

Friday, August 15, 2014 0
Source: Google.com

Assalamualaikum
and hye hye hye

sesekali bila aku termenung
hati aku jadi sayu, sebak
terasa kekosongan di hati
macam dah lari dari maksud hidup

aku ada family
aku still ada mak ayah
aku ada teman wanita
aku ada best friend
aku ada ramai kawan2
aku ada duit

aku ada segalanya....

tapi,
aku masih tak bahagia
aku masih berasa kesunyian
hidup dalam resah gelisah
semuanya serba tak kena
hati aku masih terasa kosong,
berhabuk dan bersawang

dulu aku memang tak tahu apa penyebabnya
tapi sekarang aku dah sedar
kesalahan aku
baru aku tersedar bahawa aku..

tak ada Allah dalam hati aku
Astaghfirullah hal a'zim

aku dapat banyak nikmat
tapi jarang sekali aku bersyukur
bahkan dosa maksiat lebih aku suka
hingga gelap hati aku ini

antara ciri2 orang yang beriman ialah
apabila disebut nama Allah
maka hatinya akan gementar
dan,
apabila disebut kalam2 Allah
maka bertambahlah keimanannya

sungguh aku termasuk antara orang2 yang fasik
bila aku dapat nikmat, aku sombong
bila aku dapat ujian dan musibah, 
aku lupa nak mintak tolong kat Allah
takburnya aku ya Allah
moga Engkau ampunkan aku
:'(

Rindunya aku pada Pencipta
kini aku yakin segalanya tak mampu bagi kebahagiaan
tapi yang SATU itulah yang mampu bagi kebahagiaan
dialah Tuhan yang Satu
Allahuakbar!!

********************




Tuesday, 5 August 2014

Design is annoying

Tuesday, August 05, 2014 0
Assalamualaikum
and hye hye hye

hurm, dari semalam lagi aku dok design
kena buat cover invitation
untuk event society yang tak lama lagi
nama event tu International Oil & Gas Symposium 2014
tengahari tadi baru siap
maklumlah, aku tak pro mana pun

jom usha hasilnya..


bagi aku sangat memuaskan laa
lega bila dah siap
tapiiii,
ada benda laen lagi nak kena design
adusss.. 
chaow dulu, bye2

*************************