BRADER OUHSEM INC. THIS PICTURE IS COPYRIGHT TO BRADER OUHSEM INC. WELCOME THIS PICTURE IS COPYRIGHT TO BRADER OUHSEM INC.

Wednesday, 27 August 2014

Honda Idaman Kalbu

Assalamualaikum
and hye hye hye

Sapa nak tengok bakal keta aku?
siap modified lagii
dah jadi racing car dah ni
cun bakhang
tergugat aku..


keta nie nampak kosong sebab tak tampal sticker
tapi bagi aku kosong lagi la cun
vrooooommm~~

sebelum chaow, nak kongsi satu doa
doa yang perlu diamalkan
bilamana terlihat sesuatu benda yang cantik, mahal
tapi tak kekal..

doanya cenggini ye..
"Allahumma La 'Aisha Illa 'Aishal Akhirah"

Maksudnye: "Ya Allah, tiadalah kehidupan itu melainkan kehidupan di Akhirat"

sekian
amranz masterpiece

*************************

Wednesday, 20 August 2014

Poster Oil Rig Competition

Assalamualaikum
and hye hye hye

now, baru dapat siapkan lagi satu poster
salah satu competition dalam Oil and Gas Symposium 2014
iaitu Oil Rig Competition

ni hasil karya selama 4 jam
huhu

Poster

Bunting 

maybe ada kekurangan dari segi background
tak nampak manipulation sangat
apa2 pun, aku puas hati dah
hihi

okay uollss
gua chaow dulu ok
bye2

***************************

Monday, 18 August 2014

Mandi Manda Air Terjun Titi Hayun

Assalamualaikum
and hye hye hye

haaa, semalam kan
dapat gak aku pegi mandi manda kat air terjun
mula cadang nak pegi Bukit Wang kat Kuala Nerang
tapi tetiba tak jadi plak
so, terus decide pergi Titi Hayun
kat daerah Yan
30 minit dari Alor Setar

haa, dah bertahun tak mandi air terjun nie tau
last time waktu kat matrik dulu
tu yang eksaited sangat2 tu
siap bawak monopod nak selfie uollss
hahaha


time kitorang pegi tak ramai orang
puas hati jugak la
dapat belajar berenang sket2
aku memang tak reti berenang
haha

then, lepas mandi manda
kitorang pegi Pantai Murni plak
perot dah berbunyi
mintak untuk diisi..
best kot makan tepi pantai
macam kat Penang haritu la
makan pasemboq kat Padang Kota Lama



aku dan selfie berpisah tiada

okaylah uolss
laen kali kalau nak pegi bercuti ajak la aku tauu
hahaha

********************

Friday, 15 August 2014

Rindukan Dia

Source: Google.com

Assalamualaikum
and hye hye hye

sesekali bila aku termenung
hati aku jadi sayu, sebak
terasa kekosongan di hati
macam dah lari dari maksud hidup

aku ada family
aku still ada mak ayah
aku ada teman wanita
aku ada best friend
aku ada ramai kawan2
aku ada duit

aku ada segalanya....

tapi,
aku masih tak bahagia
aku masih berasa kesunyian
hidup dalam resah gelisah
semuanya serba tak kena
hati aku masih terasa kosong,
berhabuk dan bersawang

dulu aku memang tak tahu apa penyebabnya
tapi sekarang aku dah sedar
kesalahan aku
baru aku tersedar bahawa aku..

tak ada Allah dalam hati aku
Astaghfirullah hal a'zim

aku dapat banyak nikmat
tapi jarang sekali aku bersyukur
bahkan dosa maksiat lebih aku suka
hingga gelap hati aku ini

antara ciri2 orang yang beriman ialah
apabila disebut nama Allah
maka hatinya akan gementar
dan,
apabila disebut kalam2 Allah
maka bertambahlah keimanannya

sungguh aku termasuk antara orang2 yang fasik
bila aku dapat nikmat, aku sombong
bila aku dapat ujian dan musibah, 
aku lupa nak mintak tolong kat Allah
takburnya aku ya Allah
moga Engkau ampunkan aku
:'(

Rindunya aku pada Pencipta
kini aku yakin segalanya tak mampu bagi kebahagiaan
tapi yang SATU itulah yang mampu bagi kebahagiaan
dialah Tuhan yang Satu
Allahuakbar!!

********************




Tuesday, 5 August 2014

Design is annoying

Assalamualaikum
and hye hye hye

hurm, dari semalam lagi aku dok design
kena buat cover invitation
untuk event society yang tak lama lagi
nama event tu International Oil & Gas Symposium 2014
tengahari tadi baru siap
maklumlah, aku tak pro mana pun

jom usha hasilnya..


bagi aku sangat memuaskan laa
lega bila dah siap
tapiiii,
ada benda laen lagi nak kena design
adusss.. 
chaow dulu, bye2

*************************

Friday, 1 August 2014

Jalan2 Raya

Assalamualaikum
and hye hye hye

petang tadi dapat panggilan dari membe lama
ajak pegi beraya umah ustazah
ustazah Fathiyah ngan ustazah Fauziah

dah lama dah tak jumpa membe2 skolah menengah dulu
dalam 5 tahun gak la
and bila jumpa ja, masing2 tak banyak perubahan pun
kitorang sembang2 macam dulu2
happy dapat jumpa balik
aku, mustaffa, nazrul hanif, shahrul, ismail, nazri, azie, ngan nazzatul





mee kuah daging..terbaekk

hensemnya yg tengah tuu =P


selfie jap..hahaha
skrg kitorang plan nak buat reunion
sebab ramai lagi membe kitorang
nie baru 8 orang
huhu

insyaAllah, kalau diizinkanNya
dapat la kita semua jumpa
best kot weyh

okay lah
nie saja aktiviti hari nie
Assalam

*******************

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...