BRADER OUHSEM INC. THIS PICTURE IS COPYRIGHT TO BRADER OUHSEM INC. WELCOME THIS PICTURE IS COPYRIGHT TO BRADER OUHSEM INC.

Sunday, 26 June 2016

TASIK BIRU DI JOHOR DAH DITUTUP DAN MENJADI KAWASAN LARANGAN


Assalamualaikum w.b.t

Haaa, korang semua tahu tak wujudnya tasik yang cantik kat Bandar Seri Alam, Johor? Mesti korang dah tahu kan, sebab dah femes dah pun tempat ni. Tasik ni disebut sebagai Tasik Biru dek kerana airnya yang begitu biru kehijauan. Macam gambar yang Kecikk tunjukkan kat atas ni. Cantik kan?

Cantik tau uolls. Dah la nyaman pulak tu berdiri kat atas bukit. Mana taknya, keliling tu semua dipenuhi tumbuh-tumbuhan. Tapi kan uolls, kalau nak tahu sebenarnya tasik ni bukanlah tasik semulajadi tau. Tasik ni terjadi selepas aktiviti perlombongan dilakukan di situ suatu masa dahulu. Entah betul ke tidak cerita ni. Membe Kecikk yang story. Heheh

Friday, 24 June 2016

IMPULSE SEALER PFS-200

Assalamualaikum w.b.t

IMPULSE SEALER PFS-200

HARGA: RM42 sahaja

**FREE x1 MINI PLASTIC SEALER
(PROMOTION RAYA 23/6 - 29/6 2016)

SELF PICKUP/COD: AREA SKUDAI / UTM / TAMAN U

SMS/WHATSAPP: 013-7758640

WASSALAMU


Monday, 6 June 2016

SEMPERIT MAHARAJA 100% HOMEMADE

Assalamualaikum w.b.t

KUIH RAYA UNTUK BULAN RAMADHAN DAN HARI RAYA

SEMPERIT MAHARAJA 100% HOMEMADE

PASTI SEDAP DAN PUAS HATI !!

1 BEKAS = 64 PIECES = RM30

**PENGHANTARAN HANYA DI KAWASAN SKUDAI / TAMAN U / UTM

SMS/WHATSAPP : 013-7758640

WASSALAMU



Monday, 4 January 2016

All About My Internship With PETRONAS Sdn. Bhd.


Lets The Story Begin..

Beberapa bulan yang lepas, aku menjalani latihan industri di Kuala Lumpur. Malam ni baru sempat nak update sebab sangat sibuk dengan pelajaran. Ni pun baru je habis final exam. Baru la sempat nak bermanja-manja ngan blog. Objektif penceritaan adalah sebagai perkongsian buat sahabat-sahabat di luar sana. Tak kira la korang dalam industri minyak&gas atau tak, boleh je hadam rasanya.

Syarikat yang baik hati ambik aku praktikal ialah PETRONAS Carigali Sdn. Bhd. Bermacam-macam perasaaan bercampur baur sewaktu nak mulakan praktikal. Gembira, cuak, takut semua ada. Gembira sebab berjaya dapatkan tempat untuk berpraktikal. Cuak sebab time tu still have no idea what will happen. Aku intern sorang-sorang je beb kat situ, mestilah nervous gila b**i. Member aku ade kat department lain daa. Ber-huhuhu la aku sorang-sorang. Huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...