Sunday, 26 June 2016

Siapa Sangka Ada Tasik Cantik Di Kawasan Bekas Lombong Ni. Jom Terjah!

Sunday, June 26, 2016 0

Assalamualaikum w.b.t

Haaa, korang semua tahu tak wujudnya tasik yang cantik kat Bandar Seri Alam, Johor? Mesti korang dah tahu kan, sebab dah femes dah pun tempat ni. Tasik ni disebut sebagai Tasik Biru dek kerana airnya yang begitu biru kehijauan. Macam gambar yang aku tunjukkan kat atas ni. Cantik kan?

Cantik hokayy. Dah la nyaman pulak tu berdiri kat atas bukit. Mana taknya, keliling tu semua dipenuhi tumbuh-tumbuhan. Tapi kan, kalau nak tahu sebenarnya tasik ni bukanlah tasik semulajadi tau. Tasik ni terjadi selepas aktiviti perlombongan dilakukan di situ suatu masa dahulu. Entah betul ke tidak cerita ni. Membe aku yang story. Heheh

Monday, 6 June 2016

SEMPERIT MAHARAJA 100% HOMEMADE

Monday, June 06, 2016 0
Assalamualaikum w.b.t

KUIH RAYA UNTUK BULAN RAMADHAN DAN HARI RAYA

SEMPERIT MAHARAJA 100% HOMEMADE

PASTI SEDAP DAN PUAS HATI !!

1 BEKAS = 64 PIECES = RM30

**PENGHANTARAN HANYA DI KAWASAN SKUDAI / TAMAN U / UTM

SMS/WHATSAPP : 013-7758640

WASSALAMU



Monday, 4 January 2016

Pengalaman Praktikal Di PETRONAS Sdn. Bhd.

Monday, January 04, 2016 26

Lets The Story Begin..

Beberapa bulan yang lepas, aku menjalani latihan industri di Kuala Lumpur. Malam ni baru sempat nak update sebab sangat sibuk dengan pelajaran. Ni pun baru je habis final exam. Baru la sempat nak bermanja-manja ngan blog. Objektif penceritaan adalah sebagai perkongsian buat sahabat-sahabat di luar sana. Tak kira la korang dalam industri minyak&gas atau tak, boleh je hadam rasanya.

Syarikat yang baik hati ambik aku praktikal ialah PETRONAS Carigali Sdn. Bhd. Bermacam-macam perasaaan bercampur baur sewaktu nak mulakan praktikal. Gembira, cuak, takut semua ada. Gembira sebab berjaya dapatkan tempat untuk berpraktikal. Cuak sebab time tu still have no idea what will happen. Aku intern sorang-sorang je beb kat situ, mestilah nervous gila b**i. Member aku ade kat department lain daa. Ber-huhuhu la aku sorang-sorang. Huhu