LightBlog

Friday, 17 August 2012

Edisi Potpet: Nak Raye Dah Rupanya

Friday, August 17, 2012 0
Edisi Potpet: Nak Raye Dah Rupanya
Assalamualaikum

Wah3...sebok noh memasing buat persiapan raya. Maklum la raya dah dekat kan. beli itu, Beli ini. buat kueh la, ketupat, rendang, dodol, lemang and macam2 lagi laa. Perghh...sakan betoi noh. Tak kurang jugak anak muda yang sebok maen bakar duit mercun... sungguh meriah bangat yer...

Ada ja yang dah balek kampung kan. Sapa yang jaoh tuu pandai2 lah noh. Traffic jam tu biasalah kan...kena la bersabar. Hormati pengguna jalan raya yang laen. Bior lambat, asal selamat sampei ke kampung halaman udoh lerr..ye dak?

Tapi kan tu lah bestnya raya. Sanak sedara boleh berkumpul, family yang jaoh2 and jarang boleh balik tu pun ada chance nak sambut raya sekali... so, aku nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri, maap zahir n batin... ehh, awal sangat eh? haha..abaikan yang tu. nanti hari raya aku ucap lagi sekali noh...kuikuikui...

So, setakat nie hampa dah dapat berapa keping kad raya? Relevan lagi ka pakai kad raya nie eh? Sekarang nie canggih pakat dok ucap pakai sms ja noh. Tak pun facebook. kan3... tapikan bila sebut kad raya, mesti aku tingat zaman sekola menengah dulu.. bila time hari last sekolah before cuti raya ja, mesti kawan2 dok pakat tukar2 kad raya. Senang ja kan, bagi hand by hand. Pastuh bole plak cakap 'raya nanti baru bukak n baca, ok '...haha

Perempuan la yang selalu dapat banyak rather than boys. Orang cam aku nie pulak 2,3 keping ja dapat..haha.. and aku ada gak kasi kad raya kat member, tapi certain ja la.. nak bagi semua gigit jari la aku kan.. 

Dan kome semua kena hati2 tau time musim raya cenggini. Kes pecah umah, kecurian semakin menjadi-jadi. Kena betul2 secure la. Time nie la gunanya peranan jiran. Kalau jiran pun balik kampung, pandai2 la noh.

Hurm, okayla
terasa hambar pulak entry nie
aku pun tengah menaip dalam keadaan bosan
lagikan hampa yang tengah membaca nie
haha

***********************

Monday, 30 July 2012

Istikharah Cinta

Monday, July 30, 2012 0

Lirik Lagu Istikharah Cinta by Sigma

Bersaksi cinta di atas cinta 
Dalam alunan tasbihku ini 
Menerka hati yang tersembunyi 
Berteman di malam sunyi penuh doa 

Sebut nama-Mu terukir merdu 
Tertulis dalam sajadah cinta 
Tetapkan pilihan sebagai teman 
Kekal abadi hingga akhir zaman 

Istikharah cinta memanggilku 
Memohon petunjuk-Mu 
Satu nama teman setia 
Naluriku berkata 

Di penantian luahan rasa 
Teguh satu pilihan 
Pemenuh separuh nafasku 
Dalam mahabbah rindu 

Di istikharah cinta~~

Wednesday, 25 July 2012

Edisi Potpet: Bulan Puasa Bohh

Wednesday, July 25, 2012 0
Assalamualaikum
salam Ramadan semua

dah 5 hari sambut puasa
untuk minggu first nie memang agak meletihkan
hampa tak rasa camtu ka?
ka aku sorang ja yang letih?mana taknya,
tidoq ja banyak...haha...

btw, masjid kat umah nie ada la buat majlis berbuka puasa
niat nak ambek berkat Ramadan
tp hujan la pulak
so, tak jadi la pegi
berbuka kat umah ja la macam biasa

malam sket, pegi buat terawih kat masjid
alah, perkara biasa la bagi anak muda sekarang
yang suka maen mercun jangan buat2 tak tahu eh

so, bnyak sebabnya kenapa nabi buat solat terawih nie
antara yang aku tahu, solat nie adalah solat rehat
hampa boleh pi google sendiri noh

Untung la time muda belia nie
diberi kesihatan dan kekuatan badan
ingat 5 perkara sebelum 5 perkara ye
sehat sebelum sakit, muda sebelum tua, kaya sebelum miskin,
lapang sebelom sempit, hidop sebelum mati...
tu ja la..
            
5 perkara sebelum 5 perkara
Gunakan kesempatan yang masih diberi...
Moga kita takkan menyesal~
Masa usia kita jangan disiakan
Kerna ia takkan kembali~
 #lagu Raihan#

**************************


Friday, 20 July 2012

Ahlan Wasahlan Ya Ramadan

Friday, July 20, 2012 0
Assalamualaikum

Alhamdulillah..harini dah masok 1 Ramadan
syukur la coz masih diberi kesempatan untuk menjengah bulan Ramadan
seperti yang kita tau bulan nie adalah bulan yang penuh barakah
bila dah Ramadan nie, kena la puasa kan..wajib tuu

Apa yang kita perlu tau pasal bulan Ramadan?
banyak ja kan kalau nak cakap pun
kalau tanya budak kecik pun agaknya diorang bole jawab
memang sangat banyak kelebihan2 yang
begitu special kalau nak dibandingkan ngan bulan laen
bulan nie la Allah Taala bagi offer and ganjaran yang berlipat kali ganda
takkan terdapat pada bulan2 yang lain

kelebihan terbesar di dalamnya terletak pd 10 hari pertama yg
merupakan permulaan kpd rahmah, then 10 hari pertengahan
merupakan Maghfirah(keampunan) drpd Allah
dan 10 terakhir untuk dijauhkan diri dari api neraka..
pastu ditambah pulak ada satu malam yg dinamakan malam Lailatul Qadar
iaitu malam yg lebih baek dari 1000 bulan...

ahlan wasahlan

Jadi dengan penuh 'humble'nya, tuan punya blog nie menyeru dan mengajak
kepada semua dan jugak diri aku sendiri
marilah kita sama2 menghayati and memeriahkan bulan Ramadan nie
dengan melakukan ibadah secara ikhlas dan bersungguh-sungguh
ya la kan, Ramadan datang sekali ja setahun
rugi la kan kalau kita tak amek peluang nie untuk beribadat
dan mendekatkan diri kepada Pencipta kita,
Allah SWT...

Rasulullah SAW ada bersabda dalam satu hadis yg bermaksud :
 "Kalaulah umatku tahu tentang kebaikan bulan Ramadan mereka pasti mengharapkan biarlah Ramadan itu sepanjang tahun". (Riwayat at-Tabrani)

Warming up

Jadi, rebut la peluang nie coz Allah dah buka pintu taubat, keampunan, 
keberkatan, dan segala macam keistimewaan
banyak sebenarnya cara kita nak dapat reward dari Allah
contohnya, yang macam dalam poster kat atas tuh...

Akhir kata, aku ucapkan selamat menjalani ibadat puasa
and jangan lupa pegi solat terawih tau
Wassalam

******************

Thursday, 19 July 2012

10 Pesan Rasulullah

Thursday, July 19, 2012 0
Prophet Muhammad SAW

Ada sepuluh pesan Rasulullah saw yang mengajarkan kita praktis mengusir iblis dan bala tentaranya jika menyerang kita dengan rayuan-rayuan yang menyebabkan kita terjerumus kedalam jurang kehinaan tanpa kita sedari dengan memanfaatkan titik kelemahan kita. Mari kita memperhatikan pesan-pesan kenabian tersebut yang tertuang dalam bentuk dialog antara manusia dan setan ;

1. Jika ia datang kepadamu dan berkata : "Anakmu mati".
Katakan kepadanya: "Sesengguhnya mahluk hidup diciptakan untuk mati,
dan penggalan dariku (putraku) akan masuk surga. Dan hal itu membuatku gembira".

2.Jika ia datang kepadamu dan berkata : "Hartamu musnah".
Katakan kepadanya: "Segala puji bagi Allah Zat Yang Maha Memberi
dan Mengambil, dan menggugurkan atasku kewajiban zakat".

3. Jika ia datang kepadamu dan berkata : "Orang-orang menzalimimu
sedangkan kamu tidak menzalimi seorang pun".Maka, katakan kepadanya :
"Siksaan akan menimpa orang-orang yang berbuat zalim
dan tidak menimpa orang-orang yang berbuat kebajikan ( Mukhsinin)".

4. Dan jika ia datang kepadamu dan berkata :"Betapa banyak kebaikanmu",
dengan tujuan menjerumuskan untuk bangga diri (Ujub).
Maka ia katakan kepadanya :"Kejelekan-kejelekanku jauh lebih
banyak dari pada kebaikanku".

5. Dan jika ia datang kepadamu dan berkata :"Alangkah banyaknya shalatmu".
Maka katakan :"Kelalaianku lebih banyak dibanding shalatku".

6. Dan jika ia datang dan berkata :"Betapa banyak kamu bersedekah
kepada orang-orang". Maka katakan kepadanya :"Apa yang saya terima
dari Allah jauh lebih banyak dari yang saya sedekahkan".

7. Dan jika ia berkata kepadamu :"Betapa banyak orang yang menzalimimu".
Maka katakan kepadanya :"Orang-orang yang kuzalimi lebih banyak".

8. Dan jika ia berkata kepadamu :"Betapa banyak amalmu".
Maka katakan :"Betapa seringnya aku bermaksiat".

9. Dan jika ia datang kepadamu dan berkata :"Minumlah
minum-minuman keras!" Maka katakan :"Saya tidak akan mengerjakan maksiat".

10. Dan jika ia datang kepadamu dan berkata :"Mengapa kamu tidak
mencintai dunia ?" Maka katakan :"Aku tidak mencintainya dan telah banyak
orang lain yang tertipu olehnya".
sumber : iloveislam.com

*****************

Monday, 16 July 2012

Edisi Potpet: Anak Mak Nak Masuk U Dahh!!

Monday, July 16, 2012 2
Assalamualaikum

Syukur Alhamdulillah
hari nie aku dah dapat tau k0lej kediaman aku kat utm nanti
for your information, tak lama lagi aku nak sambung study kat UTM Skudai
unt0k program ijazah pertama aku
huiyoo..dah sambong degree dah aku
hehe

agak2 lebih kurang 50 hari lagi la nak daftar sana...
lambat lagi kan, sebulan lebih...
memang sekarang nie aku dok kat umah ja..
g0yang kaki..makan, tid0q, 0nline
carik keja pun malas
hahaha....

so, k0lej yg aku dapat tu ialah K0lej Tun Hussein Onn...
entah la dekat ngan fakulti ka dak
sebab untuk ta0n pertama nie
student tak bole bawak kenderaan sendiri lagi
rasanya la..
 tapi takpa la sebab ada ja perkhidmatan bas dalam kampus kan...

pinjam kat pakcik Google..
btw, aku dah survey and tanya seni0r kat sane
di0rang cakap unt0k kos aku nie event dya banyak gila k0t
macam seminar, competition, exhibition, symposium, bla bla bla
semua tuh termasuk dalam aktiviti persatuan
iaitu persatuan petroleum

ad0yai, dah la aku nie jenis yang tak aktif
mesti pressure gila kan
nak kena study lagi
memang kena pandai bajet masa la kan
kalau tak, tak pasal2 lobam jantung gua
tak cukup nafas beb
...huhu...

tp di0rang cakap jgn risau sebab seni0r bole tolong
tak best la pulak kan coz aku nie bukan jenis yang outsp0ken pers0n
tak banyak bercakap gitu
mintak2 la kat sana nanti aku b0le adapt the situation
ya la kan, se0rang mahasiswa kena la bertindak rasi0nal and matang kan
just stand 0n my 0wn tw0 feet
emm, lets wait n see
=)

*************

Saturday, 14 July 2012

Letter from Mr Banta Singh

Saturday, July 14, 2012 0
Letter from Mr Banta Singh

Microsoft's Bill Gates decided to invest further in Punjab after receiving a letter from Mr Banta Singh. 

To : Bill Gates, Microsoft 
Date : 1 April 2011 
Subject : Problems with my new computer  

Dear Mr. Bill Gates, 
We bought a computer for our home and we have found some problems, which I want to bring to your notice.. 

1. There is a button 'start' but there is no 'stop' button. We request you to check this.

2. We find there is 'Run' in the menu. One of my friends clicked 'run' he ran up to Amritsar ! So, we request you to change that to 'sit', so that we can click that by sitting.

 3. One doubt is whether any 're-scooter' is available in system? I find only 're-cycle', but I own a scooter at my home.

 4. There is 'Find' button but it is not working. My wife lost the door key and we tried a lot to trace the key with this 'find' button, but was unable to trace. Please rectify this problem.

5. My child learnt 'Microsoft word' now he wants to learn 'Microsoft sentence', so when will you provide that? 

6. I bought computer, CPU, mouse and keyboard, but there is only one icon which shows 'My Computer': when will you provide the remaining items?

7. It is surprising that windows says 'MY Pictures' but there is not even a single picture of mine. So when will you keep my photo in that.

8. There is 'MICROSOFT OFFICE' what about 'MICROSOFT HOME' since I use the PC only at home.

9. You provide 'My Recent Documents'. When you will provide 'My Past Documents'?

10. You provide 'My Network Places'. For God sake please do not provide 'My Secret Places'. I do not want to let my wife know where I go after office hours. 

Regards,

Last one Mr. Bill Gates

PS : Sir, how is it that your name is Gates but you are selling WINDOWS?

Ujian Itu Adalah Tarbiah Dari Allah

Saturday, July 14, 2012 0
Assalamualaikum...

Emm..hari nie mai kita bermuhasabah sket noh
Well, kita semua tau kan setiap manusia yg Allah cipta 
sentiasa akan diberi musibah, ujian or masalah hidup 
didunia yang sementara nie...
tipu la kan kalau seseorang itu cakap yg dia 
tidak penah langsung ditimpa musibah

setiap orang ada problemnya sendiri
Allah uji dengan berbagai-bagai ujian tapi sebabnya adalah sama
Allah menguji seseorang itu kerana 
Allah swt mempunyai rahsianya tersendiri
sama ada Allah nak tambah iman kita 
atau just nak uji sejauh mana keimanan kita, 
btol tak? 

nok kabo ke kite seteguh mana iman kita
and kerana sesuatu ujian itulah yg dpt membuka mata ati kita
yang mendidik kita supaya jangan mudah putus asa dalam kehidupan 
yang bagaikan bahtera dilautan yg penuh dengan onak duri..cewahh
apa pun, setiap benda ada hikmah 
and of coz, ujian dapat mematangkan kita
 

La Tahzan

Banyak ketikanya yang mungkin kita semua tak faham 
and start rasa pelik dengan cara Allah SWT menguji hambanya
kenapa bila Allah SWT sayang kepada hambaNya, Dia timpakan musibah? 
kenapa ada ketikanya, Allah SWT murka kepada hambaNya tetapi 
diberi rezeki, melimpah ruah? 
kenapakah Allah SWT datangkan musuh kepada kekasihNya?
kenapa..kenapa..dan kenapa
kat bawah nie ada beberapa persoalan jiwa...renung-renungkan la okayy...


Kenapa Aku Diuji??
Firman Allah, maksudnya: “Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan:`Kami telah beriman,’sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya dia mengetahui orang-orang yang berdusta.” [surah al-Ankabut: 2-3]

Kenapa Aku Tak Dapat Apa Yang Aku Idam-Idamkan??
Firman Allah, maksudnya: “Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu..ALLAH mengetahui sedang kamu tidak mengetahui.” [surah al-Baqarah: 216]

Kenapa Susah Sangat Ujian ini??
Firman Allah, maksudnya: “ALLAH tidak akan membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.” [surah al-Baqarah: 286]

Rasa Frust?Tension?Lemah Semangat?
“Janganlah kamu bersikap lemah dan janganlah pula kamu bersedih hati padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya jika kamu orang-orang yang beriman.” [surah Ali Imran: 139]

Bagaimana Harus Aku Menghadapinya??
Firman Allah, maksudnya: “Wahai orang-orang yang beriman!Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara kebajikan) dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh (di medan perjuangan), dan bersedialah (dgn kekuatan pertahanan di daerah2 sempadan), serta bertaqwalah kamu kepada ALLAH supaya kamu berjaya (mencapai kemenangan).” [surah Ali Imran: 200]

Firman Allah lagi, maksudnya: “Dan mintalah pertolongan (kepada ALLAH) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.” [surah al-Baqarah: 45]

Kepada Siapa Aku Berharap??
“Cukuplah ALLAH bagiku,tidak ada tuhan selain dari Nya.Hanya kepadaNya aku bertawakal.” [surah at-Taubah: 129]

 Jadi apa yg perlu kita buat kengkawan? berdoalah kpd Allah
He's the most gracious, most merciful, most compassionate
Allah lah tmpt kembali segala masalah yg sering membelenggu diri kita
jangan la malu plak untuk merayu-rayu, meminta-minta,
mem0hon-moh0n, berbisik-bisik kpd Allah swt
selalu diingatkan yg Allah tak penah jemu mendengar rintihan hambaNya
Allah itu kan Maha Mendengar.

Wassalam


********************






Friday, 13 July 2012

Edisi Potpet: Tawaran UPU

Friday, July 13, 2012 0
Assalamualaikum semua...

Hari nie result upu dah bole check
lepas kul 12 tengahari
setelah sekian lama ku menanti..huhu..
tapi aku check lepas kul 3 tadi
saja bikin suspens
tapi sebelom tu
jom tengok pilihan aku time mohon upu dulu...


ekceli kan, kejuruteraan mekanikal tu aku letak first choice..
then time update fasa 2, aku ubah pikiran lak
jadikan dia pilihan kedua
pilihan pertama aku tetiba ja kos Petroleum Engineering
nie semua gara2 lecture aku yang suggest time kat matrik dulu
plus aku ada senior skolah yang amek kos nie kat utm
so why not aku try
ahh, lantak la..haha

heeee~
agak2 hampa aku dapat dak nie kan?
hehe..jeng jeng jeng


Alhamdulillah...syukur...
mulanya teragak-agak la jugak nak isi
cuak beb...
tapi belom cuba belom tau kan...isi jaa
tup tup dapat kos oil and gas nie
masyukk memang masyukk
tapi terpikir kepayahan yang bakal aku alami selama 4 tahun
tapi takpa la, Allah kan ada
nie la rezeki aku
emm, orang kata, rezeki jangan ditolak..
okayla, chao~

Wassalam
********************


Thursday, 12 July 2012

Tips senang tidur

Thursday, July 12, 2012 1

Assalamualaikum
and hye hye hye

emm, belakangan nie aku rasa susah lak nak tid0q
nak lelapkan mata pun amek masa kan
nak kata teringat kat taylor swift tak jugak
entah la, banyak benda pikir agaknya
serabut gak kepala..huhui

btw, hampa penah dengaq dak penyakit insomnia?
insomnia nie merupakan gangguan tidur
dan biasanya diakibatkan oleh 
ketakutan, tekanan, kebimbangan, pengambilannkafein berlebihan, 
kemurungan tanpa sebarang sebab yang ketara
atau....
mungkin jugak bila hampa clash ngan kapel hampa
hehe


Okay la..ni ada tips camna nak atasi masalah susah tid0q
tapi taklah dijamin berkesan okay..
maybe just gurauan ala-ala bedtime story gituw

hehe
     
1. Korang jalan-jalan kat area rumah korang tu..cuba la kira tiang lampu ada berapa, tong sampah yang kat tepi jalan tu ka..tak pun kira garisan putus-putus yang ada kat jalan tu... Err, kalau tak jadi gak, baring ja kat tengah jalan, pastu kira bintang pulak...sah tidoq punya kan... cumanya k0rang jangan panik and terkejut lak sebab mana tau k0rang bukak ja mata da ada kat tempat laen..hehe

2. Cara laen korang cuba perati ikan kat dalam akuarium and fokus bebetul eh..tengok ikan tu ada cuba terlelap ke tak..kalau takda maknanya bukan korang aja ada masalah susah nak tidoq okay..so relekslah..haha

3. Pegi kedai mamak 24 jam, minum teh tarik gelas besar dengan roti canai banjir dua tiga keping..tapi pastikan k0rang tak bawak dompet tau...nanti mesti kena cuci pinggan and gelas..kan da terluang jugak masa dari dok melangut tak tentu arah...perut pun kenyang kan..kan..

4. Tapi kan..apa kata korang luangkan masa tersebut untuk solat sunat ka..qiamullail, zikir, dan seumpamanya...takdak apa yang lebih baek daripada mengingati Allah Azzawajalla...pahala pun dapat tau..serius nih!!
   
kbye... =)



***************
 

Saturday, 7 July 2012

Rombongan Ke Kuala Perlis

Saturday, July 07, 2012 0
Assalamualaikum
and hye hye hye

entry kali nie just throwback
time study kat matrik dulu
aku ngan membe2 pegi Kuala Perlis
dah lama dah
18.2.2012 yang lalu

tempat pertama yang kami singgah ialah Pusat Sains kat kedah
ianya bersebelahan dengan Muzium Padi
Muzium Padi pun kitorang pegi gak
walaupun aku dah penah pegi 2 kali dah
tapi kali ni dengan kawan2 matrik plak
macam sama ja, takda apa yang berubah
huhu

PUSAT SAINS
we are roomates




MUZIUM PADI






GUA KELAM 





PADANG BESAR, PERLIS 

selfie... =P


KUALA PERLIS 


memang best trip nie
walaupun time sampai kat kuala perlis hujan da turun
tapi, tak menghalang untuk kami makan seafood
turun ja daripada bas, semua pakat2 redah ja
habis basah
hahaha

sekian
wassalam
******************

Friday, 29 June 2012

Kenangan Manis Di Kolej Matrikulasi Kedah, Changlun

Friday, June 29, 2012 0
Assalamualaikum
and hye hye hye

Entry nie saja aku buat just nak mengenang kembali memori
kat KMK duluw...aku habis matrik hujung bulan 4 aritu...
memang best gak la study kat situ...tapi life kat situ
takda la heaven sangat, ye dak...

cumanye apa yang lebih berharga kat situ ialah kawan2
yang banyak bagi tunjuk ajar, gelak sama2, kenakan kawan.. haha...

banyak benda jugak la kalau nak cakap...



Firstly bile dapat tawaran matrik nie memang pening pala gak la..
sebabnya aku pun dapat gak tawaran ke UiTM Bukit Mertajam
untuk kos Kejuruteraan Mekanikal...
so, susah la nak buat pilihan...
but, atas nasihat beberapa individu yg penting,
selamat gak aku daftar kat kmk...
huhui

Roomate ada 3 owang...syamer, ariff aimran, and azim abdullah...
depa nie agak sporting laa
Coz time sem 1 memang kitorang selalu gak
'makan besar'...
means kitorang makan ramai2 dalam bilik,
dah macam kenduri dah haa
bukan roomate ja tau tapi kawan dari bilik laen pun tumpang sekaki...

tapi, sem 2 da jarang la...haha

Lecture Math
chem peer kimia
Miss Lock ajar bio
Haha..kalau bab pegi kuliah memang aku malas sikit..
tapi takda la selalu ponteng
time hujung sem ja ponteng
wakakak

dekat2 nak exam ja buat perangai gitu
tak kantoi nak wat camna kan...
haha...suruh kawan 'sign'kan attendent..
hee~ jahat kan..dah tu duduk pulak kat seat belakang2 ja...

emm, entah2 member satu kuliah pun tak kenal aku nie...hihi

haa..kantoi tido
lab fizik
lab bio

tapikan,
satu benda yang tak bestnya
bila orang selalu ingat aku nie macam sombong sket
and tak pedulikan owang laen
helloo~ takda maknanya aku nak sombong, okay
dah memang aku seorang yg pendiam
nak buat camna kan...huhu
but truly, i'd love to make new frenz
whoever yang sudi la

and at the same time, keep the old one...

BBQ ngan praktikum





Okayla, malas dah nak tulis sebenarnye..hoho

kuliah fizik last *Miss Syikah


Kelas BI last

tutor math last *En. Azman

SIK3P3

"Friendship is the hardest thing in the world to explain. It's not something you learn in school. But if you haven't learned the meaning of friendship, you really haven't learned anything"

This is how it works.
I love the people in my life, and I do for my friends whatever they need me to do for them, again and again, as many times as is necessary.
For example, in your case you always forgot who you are and how much you're loved.
So what I do for you as your friend is remind you who you are
and tell you how much I love you.
And this isn't any kind of burden for me,
because I love who you are very much.
Every time I remind you, I get to remember with you, which is my pleasure...
Hope we'll meet again in the future
yang mana time tu masing2 dah beranak bini..
huhui


Wassalam...

**************