BRADER OUHSEM INC. THIS PICTURE IS COPYRIGHT TO BRADER OUHSEM INC. WELCOME THIS PICTURE IS COPYRIGHT TO BRADER OUHSEM INC.

Friday, 11 October 2013

DSLR Nikon D60


Assalamalaikum
and hye hye hye

hurm, harini aku terpaksa merelakan
pemergian aset berharga aku
digital SLR D60

ahhh
nie semua gara2 nafsu semata-mata
nak guna duet punya pasal
terpaksa lepaskan dia
nie semua poyo~

tapi takda la menyesal sangat
sebab aku tak rugi apa2 pun
aku beli second hand dengan harga rm900
aku jual pun dengan harga rm900
untung kat aku la kan
dapat guna free
ahahahaha


rm900 ja..tunggu lagi? ramai nak nie


dan ada sebab laen
kenapa aku perlu dan patut jual..
alahai, segan plak nak gtau
haha

sebabnya ialah..
aku tak reti pun godek2 D60 nie
kebanyakannya aku amek auto
tapi aku tahu la nama2 penting
macam aperture, ISO, shutter speed, bla bla bla
cuma tak reti la nak setting

kawan cakap kena selalu expose ngan situation
dalam erti kata laen, kena selalu guna la
baru tahu setting2 yang tertentu
masalahnya, aku mana la nak ada masa lapang
takda masa nak layan tiap2 hari
dah la takda orang nak ajar
kalau ada geng takpa la jugak

so, aku terpikir
baek guna digital kamera ja
lagi senang beb
cepat, mudah and tak perlu pikir panjang
snap je ikut mode yang ada
ahhaha

lagi satu, DSLR nie kan besar gedabak
so, payah la nak bawak ke mana2
kalau digital kamera,
boleh ja masukkan dalam poket
tak perlu susah hati
kan..

jadinya..
bila aku tulis entry nie
baru aku tahu
aku sebenarnya tak bersedih pun
dengan kehilangan d60 tu
tapi cukup gembira
dapat balik 900 aku
esok nak gi usha Samsung Galaxy Camera
cam best ja
entah la
huhu

okay lah
sekian saja dari aku
salam takziah d60
semoga berjumpa lagi okayy
bye2

***********************


Tuesday, 1 October 2013

Menantu Yang Baik Adalah Orang Utara

Assalamualaikum
and hye hye hye

harini mai aku nak berpantun
hampa ingat hampa ja ka tera pantun
hihihi

Kain songket sangat ouhsem,
Pi juai memang sangat laku,
Ada sorang laki ni sangat hensem,
Sapa lagi tentulah aku..
ahahahaha


Orang tua2 kata kalau jodoh tak pi kemana,
Tak payah berebut sampai gadoh,
Aku orang serba sederhana,
Kot2 buleh jadi jodoh..


Aku bukan artis mahupun seniman,
Aku hanyalah insan biasa,
Harapkan hidup berteman,
Kekal bahagia sepanjang masa..


Lumrah manusia ingin berkasih,
Namun setiap yang datang pasti akan pergi,
Ana nak ucapkan terima kasih,
Lain kali mai blog nie lagi..

ahahaha
sekian saja kali ini
cebisan dan coretan dari Brader Ouhsem
Wassalam

*****************
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...