BRADER OUHSEM INC. THIS PICTURE IS COPYRIGHT TO BRADER OUHSEM INC. WELCOME THIS PICTURE IS COPYRIGHT TO BRADER OUHSEM INC.

Monday, 31 March 2014

Wedding Abang Hafiz

Assalamualaikum
and hye hye hye

semalam berlangsungnya majlis perkahwinan abang aku
di teratak Kebun Sireh, Bukit Mertajam
Pulau Pinang

semuanya berjalan lancar
dari pagi sampailah ke petang
katering dia okay, cekap buat keja
sedara2 pun banyak tolong

tahniah diucapkan kepada pasangan pengantin baru
semoga kekal bahagia hingga ke hujung nyawa
dan memperoleh keredhaan di sisi Allah SWT
Aminn




mohon korang doakan la pulak supaya aku cepat2 bertemu jodoh yek
apesal korang je nak sweet2, aku pun nak
wakakaka

okay la
sekian saja berita lintas langsung dari Kampung Siam
mintak diri dulu
wassalam

*******************

Tuesday, 18 March 2014

Perginya seorang lagi ulama besar

Assalamualaikum

harini seorang ulama besar telah meninggalkan kita semua
beliau adalah Maulana Muhammad Zubair Ul Hasan Kandhalawi r.a.h
Innalillah
Al-Fatihah

bawah nie merupakan mesej yang di'share' ke whatsapp aku oleh rakan2


**************

Saturday, 8 March 2014

Industrial Visit KL

Assalamualaikum
and hye hye hye

2 hari lepas aku ngan geng2 officer gi kl
for industrial visit
industrial visit nie just pegi company
nak bagitau tentang aktiviti society kitorang
Society of Petroleum Engineers UTM Student Chapter
dan juga nak introduce new board of officers
bagi tahun 2014
termasuk la aku
..hehehe..

penting jugak la industrial visit nie
sebab bestnya bole dapat sponsorship daripada company2
bila dah ada pengsponsor,
baru la event bole jalan
especially event2 yang besar
yang memerlukan perbelanjaan yang banyak
event kecik macam family day tuh pakai duet sendiri jek

tapi tak semua officer yang dapat pergi
sebabnya haritu still hari perkuliahan
so, yang free ja dpt ikut
ada 10 orang yang pergi termasuk aku
*aku x free pun, tapi saja nak ikut gak
hehehe

kitorang pergi ngan keta pada pagi khamis
tempoh melawat company hanya 2 hari sahaja
so, hari jumaat balik la
bestnya lagi..
dapat dok kat hotel free selama 2 hari 1 malam
ngeh3~

company pertama yang kitorang terjah ialah Petronas kat KLCC
dan wakil yang ada time tu termasuk orang SPE KL Section
apa nama diorang aku dah xhengat dah
semuanya berjalan very smooth
then, bila dah habis meeting, ada refreshmen
makan2 sket
sedap beb jamuan dia
memamg kelas A punya..haha
pastu pegawai tadi nie bawak kitorang pegi bridge petronas
first time bagi aku
untungkan
=)

then, kul 6 petang balik hotel
tunggu untuk besoknya pulak
Halliburton and Schlumberger
cita dia sama ja
meeting, kenal2, bagi laporan society, and mintak sponsor
cenggituu..

kul 4 lebih camtu dah bole balik
tapi keta senior buat hal plak
takleh nak start
hurm, aku tak tahu bab2 keta nie
hahaha

lepas dah repair, baru bole balik
dekat kul 9 malam gak la baru settle
and sampai dlm kul 1 pagi lebih
sebab jalan jem
urghhh~






opsss...selfie everywhere
jangan maraaa
..kbai..

******************


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...